SPECIALKEMI  -  Plast


För plastindustrin har vi ett brett sortiment av kalciumkarbonat och kaolin. Kalciumkarbonat erbjuds såväl som standardprodukter som i form av skräddarsydda produkter med kontrollerad partikelstorleksfördelning och ytbehandling.

Dessa ger i film och förpackningar bl.a. möjlighet till en hög inblandningshalt med bibehållna eller förbättrade produkt-egenskaper.  

 

Kaolin och kalciumkarbonat kan användas i plastbaserade golvprodukter för att förbättra reptålighet, vithet och dimen-sionsstabilitet.

Imerplast är ett sortiment av modifierade compounds baserade på återvunnen PE och PP. Tack vare en unik mineral- och kompatibiliseringsteknologi kan det återvunna PE och PP materialet användas utan sortering men ändå erbjuda produktegenskaper som gör det möjligt att ersätta virgin PE och PP i många applikationer.

Imerplast sortimentet erbjuder produkter för korrugerade rör, formsprutning och trä- plastkompositer. Imerys F&U utvecklar kontinuerligt nya kvaliteter för att öka möjligheterna med Imerplast.

Imerplast ger de plastbearbetande företagen en fantastisk möjlighet att öka användningen av återvunnet material, vilket förbättrar företagets hållbarhetsprofil och arbetar mot den nya europeiska lagstiftningen för ökad återvinning av plastmaterial.

Produktnamn:
Polwhite, Infilm, Polestar, Imercarb, Filmlink, Supercoat, Imerplast

Vinylgolv
Vinylgolv

Skriv gärna ett meddelande eller en fråga, vi svarar så fort vi kan.